Roti Pendek Musim Panas Mangga


Alami kebahagiaan Itali dengan Periuk Pencuci Mulut Tiramisu Mini kami. Berkrim dan tidak dapat dinafikan, ia adalah kemuncak manis untuk acara anda. Tingkatkan permainan pencuci mulut anda dengan resipi ini dari My Kitchen Drawer!

Masa
2 jam

Kesukaran
Mudah

membuat
10

Laci Dapur Saya telah mencipta resipi roti pendek musim panas yang cepat dan mudah menggunakan Teh Longgar Mangga & Bergamot eksotik kami. Nota sitrus dan buah yang ringan terjalin dalam setiap gigitan flakey.

BAHAN-BAHAN

  • 125g mentega tanpa garam
  • 60g gula halus
  • 1 sudu kecil vanila
  • 2 sudu teh daun teh Mangga dan Bergamot
  • 30g mangga kering cincang
  • 180g tepung biasa
  • ¼ sudu kecil garam halus
  • Bunga yang boleh dimakan (seperti viola)

KAEDAH

    1. Pukul mentega, gula dan vanila bersama-sama sehingga ia pucat dan ringan.
    2. Masukkan tepung, garam, daun teh dan mangga kering dan gaul sehingga sebati menjadi doh.
    3. Di atas permukaan yang ditaburkan tepung, canai doh setebal kira-kira 1cm dan potong roti pendek dengan pemotong biskut bulat.
    4. Letakkan doh yang telah dipotong di atas dulang pembakar yang telah disediakan dan tekan beberapa bunga yang boleh dimakan perlahan-lahan ke dalam doh.
    5. Biarkan roti pendek sejuk di dalam peti sejuk selama 30 minit.
    6. Panaskan ketuhar pada suhu 170C kemudian bakar roti pendek yang telah disejukkan selama 10-12 minit sehingga bahagian tepi hampir bertukar keemasan.
    7. Taburkan roti pendek hangat dengan gula dan biarkan ia sejuk sebelum dihidangkan dengan secawan Teh Mangga dan Bergamot.


      MANGO & BERGAMOT
      TEH LONGGAR

      KEDAI
      TEH

      Kembali ke blog
      1 daripada 3