Keropok Kopi Oat

Tingkatkan permainan pembuka selera anda dengan Oat Crackers kami daripada My Kitchen Drawer. Gandingkan dengan keju sebagai permulaan, selepas utama, atau snek. Papan keju Krismas anda tidak akan sama!

Masa
45 minit

Kesukaran
Mudah

membuat
25-30


Tingkatkan permainan pembuka selera anda dengan Oat Crackers kami daripada My Kitchen Drawer. Gandingkan dengan keju sebagai permulaan, selepas utama, atau snek. Papan keju Krismas anda tidak akan sama!

BAHAN-BAHAN

  • 125g tepung ejaan
  • 125g oat gulung
  • 125g mentega tanpa garam, sejuk
  • 35g gula perang ringan
  • ΒΌ sudu kecil garam
  • ΒΎ sudu kecil serbuk penaik
  • 25ml susu mentega
  • 1 sudu besar Whittard House Blend Ground Coffee

KAEDAH

    1. Panaskan ketuhar kipas pada suhu 160C/Gas Mark 5 dan alaskan dua helai baking paper.
    2. Masukkan tepung yang dieja, oat gulung, mentega, gula perang, garam dan serbuk penaik dalam mangkuk besar dan gaul dengan tangan anda sehingga anda mempunyai serbuk kasar.
    3. Masukkan sudu besar Whittard House Blend Ground Coffee dan kacau kemudian masukkan buttermilk dan gaul sehingga menjadi doh.
    4. Canai doh ke atas permukaan yang ditabur tepung sehingga tebal kira-kira 5mm, kemudian potong keropok dengan biskut bulat 5cm. Anda perlu menyatukan doh dan gulung semula dan potong sekali atau dua kali lagi.
    5. Bakar selama 12 minit sehingga ia baru mula menjadi keemasan di tepi kemudian biarkan sejuk sepenuhnya sebelum disimpan.
    6. Keropok ini boleh dibuat lebih awal dan disimpan di tempat yang sejuk dan kering sehingga 3 minggu.


        WHITTARD HOUSE BLEND
        KOPI KISAR


        KEDAI
        KOPI

        Kembali ke blog
        1 daripada 3