
![]() |
Masa |
![]() |
Kesukaran |
![]() |
membuat |
Tingkatkan permainan pembuka selera anda dengan Oat Crackers kami daripada My Kitchen Drawer. Gandingkan dengan keju sebagai permulaan, selepas utama, atau snek. Papan keju Krismas anda tidak akan sama!
BAHAN-BAHAN
- 125g tepung ejaan
- 125g oat gulung
- 125g mentega tanpa garam, sejuk
- 35g gula perang ringan
- ΒΌ sudu kecil garam
- ΒΎ sudu kecil serbuk penaik
- 25ml susu mentega
- 1 sudu besar Whittard House Blend Ground Coffee
KAEDAH
- Panaskan ketuhar kipas pada suhu 160C/Gas Mark 5 dan alaskan dua helai baking paper.
- Masukkan tepung yang dieja, oat gulung, mentega, gula perang, garam dan serbuk penaik dalam mangkuk besar dan gaul dengan tangan anda sehingga anda mempunyai serbuk kasar.
- Masukkan sudu besar Whittard House Blend Ground Coffee dan kacau kemudian masukkan buttermilk dan gaul sehingga menjadi doh.
- Canai doh ke atas permukaan yang ditabur tepung sehingga tebal kira-kira 5mm, kemudian potong keropok dengan biskut bulat 5cm. Anda perlu menyatukan doh dan gulung semula dan potong sekali atau dua kali lagi.
- Bakar selama 12 minit sehingga ia baru mula menjadi keemasan di tepi kemudian biarkan sejuk sepenuhnya sebelum disimpan.
- Keropok ini boleh dibuat lebih awal dan disimpan di tempat yang sejuk dan kering sehingga 3 minggu.