Scones Earl Grey & Lavender

Scones Earl Grey & Lavender

Masa
30 minit

Kesukaran
Agak rumit

membuat
8


Bakar tambahan wangi teh petang kami dalam masa 30 minit sahaja. Laci Dapur Saya telah memberikan sentuhan teh klasik sepanjang masa yang akan menarik perhatian mana-mana tetamu. Hanya tambah krim dan jem - kami akan membenarkan anda memutuskan pesanan!

BAHAN-BAHAN

  • 350g tepung naik sendiri
  • 1 sudu kecil serbuk penaik
  • 3 sudu besar gula halus
  • ¼ sudu kecil garam
  • 50g mentega tanpa garam
  • 175g susu
  • 2 sudu teh Whittards of Chelsea Earl Grey Loose Leaf Tea
  • 2 sudu teh lavender kering

UNTUK BERKHIDMAT:

  • Krim Bergumpal
  • Jem Blackcurrant

KAEDAH

    1. Panaskan ketuhar pada 200C kipas dan alaskan loyang dengan kertas pembakar tidak melekat.
    2. Pukul tepung, serbuk penaik, gula dan garam bersama-sama dalam mangkuk besar.
    3. Masukkan teh Earl Grey kemudian gaul hingga sebati.
    4. Dalam mangkuk yang berasingan masukkan susu dan panaskan perlahan-lahan dalam ketuhar gelombang mikro selama 30 saat.
    5. Masukkan lavender kering ke dalam susu suam dan biarkan ia meresap ke dalam campuran selama beberapa minit.
    6. Tuangkan susu infused hangat ke dalam bahan kering dan gaulkan dengan senduk kayu untuk membentuk doh yang kasar.
    7. Balikkan doh ke atas permukaan kerja dan uli sedikit untuk menyatukan doh dengan berhati-hati agar tidak terlalu bekerja.
    8. Perlahan-lahan canai doh atau tekan dengan tangan ke dalam bulatan lebih kurang. 25cm diameter.
    9. Potong doh kepada 8 segi tiga kemudian letakkan di atas dulang pembakar yang telah disediakan dan sapu dengan susu.
    10. Bakar selama 12-15 minit sehingga kekuningan.
    11. Biarkan sejuk sedikit kemudian hidangkan bersama krim beku dan jem blackcurrant.

      Beli Resipi


      KELABU AWAL
      TEH LONGGAR


      BELI TEH LOOSE

      Kembali ke blog
      1 daripada 3